Sammen lager vi god mat

Peders kjøtt & fisk blir Kongsvingers hyggeligste butikk for god og nær mat.

Peders kjøtt & fisk er ferskvarebutikken som startet for å gi Kongsvingerregionen det beste utgangspunktet for god mat. Etablert med respekt og kjærlighet for mat.

Uansett om råvarene er fra gårdene her i regionen eller fra Norges kyst og hav, vil det alltid være vårt mål å gi deg fersk og frisk mat – sammen med gode tips og råd om hvordan du best lager maten. Det er håndverk som preger oss i Peders, det skal du legge merke til.

Med stolthet og kunnskap kvalitetssikres alle produkter som selges i butikken.

 

Nicolay, Stian og Peder

Bildet viser Nicolay Paulsen

Nicolay Paulsen

De som kjenner Nicolay vet han elsker å jobbe med de beste norske råvarene. Det er helt naturlig for han å dele kunnskap om mat, slik at kunden får den opplevelsen de ønsker. Å skape gode relasjoner med kundene er derfor viktig.

-Jeg vil alltid gjøre det jeg kan for å gi trygghet, slik at vi sammen skaper det beste måltidet, sier Nicolay. Mange kan bli litt usikre på hvordan de ulike produktene tilberedes. Han ønsker det skal være lett for kunden å få tips, og at de blir nysgjerrige på det som er i diskene.

– Gi oss ærlige tilbakemeldinger på hva vi er gode på og hva vi kan bli bedre på, så jeg og Peders kjøtt & fisk kan utvikles litt hver dag.

Nicolay Paulsen er kokk med sin utdannelse fra Rosenvilde VGS i Bærum og har jobbet som kokk siden 2002, både i restaurant og storhusholdning. Mange kjenner Nicolay etter hans lange fartstid som ferskvaresjef på Meny.

Bildet viser Stian Bergerud

Stian Bergerud

Stians matinteresse startet tidlig hos faren i ferskvaren på Enger’n på Roverud. Han utdannet seg og har jobbet som kokk siden 2002.

I det man møter Stian legger man merke til ønsket om å dele av erfaring og kunnskap om mat. Med entusiasme og en solid dose pågangsmot har han vært kokk under VM på ski i Val Di Fiemme, sammen med verdensmester i kokkekunst Terje Ness. Allerede i 2003 vant han en lærlingkonkurranse i Hedmark og Oppland. I 2012 var han kokk på Matlag Østpå og i 2015 var han en av Osloregionens representanter på mat- og landbruksmessen Grüne Woche Berlin.

-Jeg strekker meg alltid langt for at kundene skal få det de ønsker, samtidig gi trygghet til å prøve nye ting. En litt mer spennende saus eller tips til å tilberede råvarer på best mulig måte, sier Stian.      

Mange kjenner Stian Bergerud fra Skaslien, der han var førstekokk og Enger’n, der han blant annet var assisterende ferskvaresjef. Han var fiskeansvarlig og startet Meny Gystadmarka på Jessheim. Fra 2018-2024 har han vært med på å etablere fabrikken Salsus på Kongsvinger.

Bildet viser ei ku og Peder hos Gjølstad Gård

Peder Gjølstad Røhnebæk

Peder jobber på Gjølstad Gård, hvor dyrevelferd og kvalitetskjøtt står i sentrum. – For meg handler det om å gi dyrene den beste omsorgen. Våre storfe beiter på gras fra både innmark og utmark i Kongsvinger, og lever under gode forhold i fjøs og på beite.

Peder har gitt sitt navn til Peders kjøtt & fisk. Det er ikke uten grunn: – Vi tror at godt kjøtt starter med gode leveforhold for dyrene – og det er vi er stolte av å levere.

Gården produserer mat av høyeste kvalitet og vi vil knytte forbrukeren nærmere gården. Gjennom Peders kjøtt & fisk kan vi dele lidenskapen for bærekraftig og kortreist kjøtt.

Peder Gjølstad Røhnebæk er oppvokst på Gjølstad Gård og tar snart over gårsdriften. Som styreleder i Peders kjøtt & fisk er målet å videreføre tradisjonene og samtidig skape noe nytt og bedre – både for dyrene, for lokalbefolkningen, og for gården.